Waterbouwwerken

Dorrestijn Waterbouwwerken staat voor nieuwbouw, onderhoud, renovatie en restauratie van alle voorkomende waterbouwkundige constructies en objecten.
Wij zijn waterbouwers in hart en nieren en voelen ons als geen ander thuis op de grens tussen water en land.

Wat waterbouwkundige projecten betreft is geen project te moeilijk voor ons. Al vele jaren zijn wij actief op dit gebied en realiseren we havens, bruggen, duikers, steigers, vlonders, beschoeiingen, damwanden, natuurvriendelijke oevers remmingswerken en afmeervoorzieningen, gemalen en stuwen, waterpartijen, aanlegsteigers en boothuizen.

We beschikken over een uitgebreid en flexibel machinepark dat ook op het water kan worden ingezet. Het drijvend materieel vergroot de inzetbaarheid en flexibiliteit.

Wij zijn onder ander zeer actief in nieuwbouwwijken en voorzien woningen en tuinen van beschoeiingen, damwanden, vlonders en steigers.  Door met meerdere woningen de werkzaamheden te laten uitvoeren kan er efficiënter worden ingekocht waardoor de kosten aanzienlijk lager blijven.

Beschoeiingen, damwanden, vlonders, steigers en bruggen worden door ons vakkundig uitgevoerd. Op kleine en grote projecten. We realiseren met behulp van onze eigen vakmensen en ons eigen materieel veel verschillende groen-, grond- straat en waterwerken, beschikken over jarenlange ervaring en tonen dit met trots. Tevens kunnen wij op uw verzoek FSC ® -gecertificeerde producten leveren.

 

Wij kunnen u helpen met

BESCHOEIINGEN

Een beschoeiing biedt veel voordelen voor uw tuin. Een beschoeiing zorgt voor een versteviging van de waterkant bij sloten, meren en vijvers maar kan ook in de tuin als grondkering gebruikt worden om verschillende niveaus in de tuin aan te brengen Daarnaast is een beschoeiing een mooie afrastering van uw tuin en vergroot het de oppervlakte van uw tuin.

Een beschoeiing met schotten bestaat uit palen met daar tegenaan een beschoeiingsschot bevestigd (meestal in hard hout uitgevoerd).

Een dergelijk schot is gemaakt van horizontale geklampte planken en is bij ons in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Dit is geheel afhankelijk van uw specifieke wensen en situatie. Ook een kunststof uitvoering behoort tot de mogelijkheden.

 

VLONDERS

Een vlonder/steiger kan op verschillende plaatsen in de tuin voorkomen. Zo fungeert een vlonder/steiger vaak bij een waterkant als aanlegplaats voor boten of als terras. Daarnaast kan het ook midden in de tuin of aan de woning geplaatst worden. Bij Dorrestijn worden vlonders voornamelijk uitgevoerd in hardhout of kunststof.

De Voordelen van een vlonder

  • Een terras vlonder in hout of kunststof heeft voordelen ten opzichte van tegels.
  • Een vlonder wordt geplaatst op een frame ( waardoor er geen verzakkingen ontstaan) bij tegelwerk dient het 1x in de zoveel tijd opgehaald worden.
  • Tevens is een vlonder onderhoudsarm en heeft een strakke uitstraling.
  • Bent u opzoek naar meer informatie over vlonders of over onze werkwijze? Bekijk onze projecten op deze site of neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

DAMWANDEN

Een damwand komt op verschillende manieren voor. Zo kan een damwand dienen als oeverbescherming langs het water, als kademuur langs een haven of als onderdeel van een dijk.

Damwanden worden meestal in hout uitgevoerd. Deze constructie bestaat dan uit losse damwandplanken die door middel van een waterdichte messing-en-groefverbinding met elkaar verbonden zijn. Een houten damwand zorgt voor een strakke afwerking van uw tuin of haven.

Dorrestijn is gespecialiseerd in het plaatsen van damwanden en beschoeiingen.

 

STEIGERS

Een aanlegsteiger aan de waterkant biedt de uitkomst om uw boot op aan te meren. Bij Dorrestijn zijn we expert in waterbouwwerken in de breedste zin van het woord.

Vakmanschap is belangrijk bij het maken van steigers. Door het vele contact met water en boten is goed materiaal een pré! Om een steiger van hoge kwaliteit te voorzien maakt Dorrestijn gebruik van duurzaam hardhout of kunststof.
De steiger wordt geplaatst op hardhouten palen. De hardhouten palen worden in de grond getrild. Op het frame worden de dekdelen met RVS-schroeven bevestigd. Door gebruik te maken van hardhout en roestvrijstalen schroeven gaan de steigers extra lang mee.

Havens

Bent u van plan om een eigen haven te creëren? Dat kan! Dorrestijn plaatst regelmatig havens naast bijvoorbeeld woningen of loodsen. Wilt u meer informatie over steigers of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze projecten op deze site of neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. 

Opzoek naar een betrouwbare partner?

Neem contact met ons op. Dan nemen we uw wensen zo snel mogelijk met u door.